Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σπύρος Αποστόλου ντύνεται στα μωβ τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας

 


Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συμμετέχει στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την επιληψία με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), με σύνθημα «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!».
Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, το Πολιτιστικό Κέντρο Σπύρος Αποστόλου θα φωτιστεί με μωβ χρώμα (το χρώμα της Επιληψίας), στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.
Σημαντική θα είναι και η συμβολή των πολιτών στη σημαντική αυτή πανελλήνια δράση.
Μέσω facebook, twitter και instagram και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

Η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, η οποία με τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αντιμετωπίζεται επιτυχώς, τα άτομα ζουν μια φυσιολογική ζωή και καταλαμβάνουν ανώτατα αξιώματα. Ωστόσο, περίπου το 30% των ανθρώπων με επιληψία που ζουν στις ανεπτυγμένες χώρες δεν αντιμετωπίζονται σωστά και ένα ποσοστό 25% των ανθρώπων παρουσιάζουν κρίσεις ανθεκτικές στην αγωγή. Δυστυχώς, τα άτομα με επιληψία και κυρίως τα άτομα που συνεχίζουν να κάνουν κρίσεις στιγματίζονται κοινωνικά. Επιπλέον, η έλλειψη της σωστής αντιμετώπισης επιφέρει τεράστια οικονομική επιβάρυνση στα εθνικά συστήματα υγείας.
Σήμερα υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που εάν χορηγηθούν σωστά, βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.
Η σωστή ενημέρωση, αντιμετώπιση, έρευνα και η νομοθεσία παραμένουν βασικά ζητήματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία: Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συμμετέχει και φέτος στην Πανελλήνια Δράση Ευαισθητοποίησης για την επιληψία, φωταγωγώντας  το Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» με μωβ χρώμα. Με τον τρόπο αυτό δηλώνουμε παρόντες σε μία ακόμη δράση που στοχεύει στην αφύπνιση, την ευαισθητοποίηση, με σκοπό να οδηγήσει στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση μίας ασθένειας, που πλήττει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε 4 λεπτά στον κόσμο, εκδηλώνεται ένα επιληπτικό επεισόδιο. Το γεγονός αυτό αποτελεί ευθύνη ενημέρωσης και διάδοσης ενός και μόνου μηνύματος. Η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να δώσει λύση, οπότε ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, Διάδωσε το μήνυμα παντού. Για να μπορούμε όλοι να συμβάλουμε ενεργά στην εξάλειψη των διακρίσεων και του στιγματισμού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια