Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 


Την Πέμπτη 16/2/2023, στo πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Junior Achievement Greece, η μαθητική ομάδα της εικονικής επιχείρησης του σχολείου μας είχε την τιμή να παρευρεθεί σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλίκη Αραβαντινού, Manager στην ΕΥ Ελλάδος, είναι φέτος μέντορας στο 1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας, ενώ Inspirational Mentor, είναι o Έλληνας Πρωθυπουργός. Η συνάντηση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Πρωθυπουργό και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές γύρω από την επιχειρηματική ιδέα της ομάδας.


Οι μαθητές δημιουργούν ένα μουσείο Πανδημιών. Τα παιδιά σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα υπερτοπικό μουσείο στην Ελευσίνα. Ο απώτερος στόχος είναι η μεταστοιχείωση των αύλων εννοιών και βιωμάτων σε «ένυλα (με σταθερό και κινητό τμήμα, περιοδικές εκθέσεις, VR προβολές,digital content,Εκδηλώσεις, κ.α.) το οποίο να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για όλες τις πανδημίες που έχουν παρουσιαστεί από τα αρχαία χρόνια και ταυτόχρονα να αναλύει τις ιστορικές, ιατρικές, ψυχολογικές και οικονομικές διαστάσεις/επιπτώσεις και πώς αυτές μετασχημάτισαν τις κοινωνίες σε κάθε χρονικό πλαίσιο που εμφανίστηκαν.

Θα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, αλλά και σε ομάδες ατόμων οι οποίες επηρεάστηκαν άμεσα από τις πανδημίες και ιδιαίτερα από την τελευταία COVID-19 για την οποία υπάρχουν και περισσότερα στοιχεία αλλά και βιώματα (οικονομολόγοι, ψυχολόγοι, ιατρικό προσωπικό, , φαρμακευτικές επιχειρήσεις ,Διαγνωστικά κέντρα κ.α.). τεκμήρια» που θα «τοποθετηθούν» στο μουσείου προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία μεταξύ του φυσικού και ψηφιακού κόσμου με τη χρήση των νέων τεχνολογιών όπως αυτών της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), της εικονικής πραγματικότητας (VR), ή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) έτσι ώστε να είναι πιο απτά τα όποια συμπεράσματα/διδάγματα έναντι της παραπληροφόρησης (fake news) και της άγνοιας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι μαθητές Νικόλαος Σιμάκος, Νεοκλής Τζινιέρης, Ευθυμία Καβάρνου, Ελεονώρα Κολάι, Ελίζα Λαΐνη, Τριανταφυλλιά Κατσαμάγκου, Αμαλία Πλεξίδα, Άγγελος Χανιωτάκης, Σωτηρία Κοσίδη, Δημήτριος Σύκας, Αθανάσιος Γκιόκας, Νικόλαος Χανάς, Γεωργία Τριαντοπούλου, Γιώργος Λιάσκος, Μηνάς Σοφικίτης, Ευστράτιος Γίγαντας, Φιλοθέη Καλλιγέρη, Ιωάννα Ράντζα και Χριστιάνα Λιαγκούρη.
Παρόντες στη συνάντηση, ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας Διονύσιος Παλημέρης, η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στο σχολείο Κατερίνα Δρετάκη, η εκπαιδευτικός Ελένη Κορογιάννη, η εκπαιδευτικός Χριστίνα Καραβασίλη, ο πρόεδρος του JA Greece, Μάρκος Βερεμής, ο διευθύνων σύμβουλος του JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος, η διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου, η σύμβουλος Επιχειρήσεων EY Ελλάδος και εθελόντρια-σύμβουλος της «Εικονικής Επιχείρησης» του σχολείου Αλίκη Αραβαντινού, ο διευθυντής Brand, Marketing και Επικοινωνίας ΕΥ Ελλάδος Ευάγγελος Μάξιμος A. Σκοπελίτης και η αναπληρώτρια διευθύντρια Brand, Marketing και Επικοινωνίας ΕΥ Ελλάδος Νάντια Δεληαργύρη.



«Αν κάτι έχουμε καταφέρει ως κυβέρνηση αυτά τα τέσσερα χρόνια, είναι να απελευθερώσουμε τα σχολεία και να δώσουμε στο στελεχιακό δυναμικό της εκπαίδευσης τη δυνατότητα ακριβώς να μπορείτε να καινοτομείτε, να πειραματίζεστε και να έρχεστε σε επαφή με μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο να κάνουν το σχολείο βασικά πιο ενδιαφέρον, πέρα από την κλασική του υποχρέωση», ανέφερε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με τους μαθητές οι οποίοι και του ανέπτυξαν το σκεπτικό της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Πρόσθεσε δε πως «η ίδια η εκπαίδευση αλλάζει, γίνεται πιο βιωματική, ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος, το εγχειρίδιο του σχολείου δεν μπορεί πάντα να παρακολουθήσει την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η γνώση, το οποίο σημαίνει ότι μέσα από το σχολείο έχουμε μία υποχρέωση να μπορούμε να σας φέρνουμε σε επαφή όχι μόνο με αυτή τη γνώση η οποία αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, αλλά να σας προικίσουμε και με δεξιότητες οι οποίες θα είναι εξαιρετικά απαραίτητες, ανεξαρτήτως του τι θα επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας».

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: 

«Πόση περηφάνια για τα παιδιά μας! Μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας δημιουργούν τη δική τους εικονική επιχείρηση«Pandemic Museum», που αφορά σε όλες τις πανδημίες που έχουν παρουσιαστεί από τα αρχαία χρόνια, αναλύοντας ταυτόχρονα και τις επιπτώσεις τους! Τα παιδιά, αξιοποίησαν με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο την περίοδο της πανδημίας και χθες παρουσίασαν την καινοτόμα ιδέα τους στον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο! Συγχαρητήρια σε όλους! Μαθητές και καθηγητές για την εξαιρετική δουλειά! Σας ευχαριστούμε, που καθημερινά, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, αποδεικνύετε πως το μέλλον της πόλης μας είναι ελπιδοφόρο! Τα παιδιά θέλουν ενθάρρυνση, υποστήριξη και κίνητρο! Όταν τα έχουν, κάνουν θαύματα»!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια