Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μελέτες για την παράκαμψη Αχαρνών μέσα από νέα σιδηροδρομική γραμμή

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται από την ΕΡΓΟΣΕ ο σχεδιασμός της νέας σιδηροδρομικής γραμμής η οποία θα ενώσει το ΣΚΑ με τη γραμμή προς τη βόρεια Ελλάδα παρακάμπτοντας την περιοχή των Αχαρνών.

Στα τέλη του μήνα αναμένεται να υπογραφεί η 1η Συμπληρωματική Σύμβαση με μελετητικά γραφεία για το έργο «Μελέτες για την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής για τη σύνδεση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) με την κύρια γραμμή του ΟΣΕ προς Β. Ελλάδα με παράκαμψη του Δήμου Αχαρνών».

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση των συγκεκριμένων μελετών είχε προκηρυχθεί τον Μάιο του 2013, μία δεκαετία νωρίτερα, κάτι που αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το ρυθμό με τον οποίο κινούνται τα σιδηροδρομικά έργα στην χώρα. Οι πρώτες αυτές μελέτες είχαν παραδοθεί το 2015.

Μέσω της κατασκευής της συγκεκριμένης παράκαμψης, η οποία θα περιλαμβάνει και σήραγγα στην περιοχή των Αχαρνών, αναμένεται να συντομεύσει η διαδρομή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας παράλληλα επιπλέον την χωρητικότητα της γραμμής, με το τμήμα ΣΚΑ – Οινόη να χρησιμοποιείται κυρίως για τοπικά δρομολόγια.


https://www.athenstransport.com/2023/01/anabathmisi-ska-oinoi-meletes/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια