Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Με επισημότητα ο εορτασμός των «Βουρβαχείων» στο Καματερό το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2023.


Πλήθος κόσμου συμμετείχε στους εορτασμούς της επετείου της ιστορικής μάχης του Καματερού «Βουρβάχεια», το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2023.

Οι εορτασμοί περιελάμβαναν πολλαπλές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και απόδοση αναμνηστικών, δοξολογία, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων καθώς και αγώνες δρόμου προς τιμήν της θυσίας των αγωνιστών, όπου πήραν μέρος μικροί και μεγάλοι.
Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου ξεκίνησε με τη δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας.
Ο εορτασμός αυτός αποδίδει την απαιτούμενη τιμή στους αγώνες και την θυσία εκατοντάδων αγωνιστών από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ξεχωριστά στον Διονύσιο Βούρβαχη, από τον οποίο παίρνουν το όνομα τους και οι εκδηλώσεις των ημερών αυτών.
Η Μάχη του Καματερού -η οποία έλαβε χώρα στις 27/01/1827- και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες επηρέασε τη γενικότερη έκβαση των γεγονότων στη Στερεά Ελλάδα και τη διαμόρφωση του Νεοελληνικού Κράτους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια