Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δήμος Ασπροπύργου, Πολιτεία και Κοινωνία, όλοι μαζί στο πλευρό των παιδιών και γυναικών που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας


 

Ο Δήμος Ασπροπύργου, στεκόμενος έμπρακτα στο πλευρό όλων των γυναικών και παιδιών, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας, διοργάνωσε μία άκρως εποικοδομητική δράση, με μέριμνα της   Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Παιδείας, με θέμα «Πολιτικές Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Κακοποίησης Παιδιών & Γυναικών». Επίτιμοι καλεσμένοι του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικολάου Μελετίου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη σ’ αυτήν την ημερίδα ειδικού τύπου, υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ο  Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και η κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, Εκπαιδευτικός, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού  Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Εμπνεύστρια της Δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, η Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές για την συνδρομή τους, στην προσπάθεια του Δήμου Ασπροπύργου να ενημερώσει τους πολίτες και να προλάβει καταστάσεις, για ένα ζήτημα το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Κατά την χαιρετιστήρια ομιλία της τόνισε την αναγκαιότητα για κινητοποίηση όλων, παρακίνησε τα θύματα να μην φοβούνται, να μιλούν και να καταγγέλλουν την όποια βία.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν υλοποιηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον τομέα προστασίας των δικαιωμάτων των θυμάτων της έμφυλης βίας, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, σε μία σειρά πρωτοβουλιών όπως η θέσπιση του Ειδικού Ποινικού Μητρώου για αδικήματα εις βάρος των ανηλίκων, οι αλλαγές και η αυστηροποίηση στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η λειτουργία του «Σπιτιού του Παιδιού» καθώς και η συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για την επιμόρφωση εν ενεργεία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και σπουδαστών στο πεδίο των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών πράξεων.


Ο κ. Κώτσηρας έκανε ακόμη ειδική μνεία στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συμμετέχουμε ενεργά στην αλυσίδα των οριζόντιων κυβερνητικών δράσεων για τη θωράκιση του πλαισίου προστασίας των ανηλίκων και των γυναικών, τόσο από τη σεξουαλική κακοποίηση όσο και από άλλα ειδεχθή εγκλήματα εις βάρος τους.

Επιχειρούμε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τα θύματα κακοποίησης και ταυτόχρονα οι δράστες τέτοιων ειδεχθών ενεργειών να τιμωρούνται αυστηρά. Πολιτεία και κοινωνία, εκπέμπουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι σε κάθε μορφή βίας και διάκριση κατά των συμπολιτών μας».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος μαζί με τον Ψυχολόγο της δομής, κ. Στέφανο Αλεβίζο, μίλησαν για τη δράση του οργανισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης παιδιών, για τις μεθόδους πρόληψης αλλά και  στο ποσοστό παιδιών ετησίως που βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στον αριθμό 1056, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και πως τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν για το πρόβλημά τους.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε, κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, Εκπαιδευτικός, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού  Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Εμπνεύστρια της Δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ». Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις δράσεις και ενέργειες της εθελοντικής ομάδας, που  στηρίζει γυναίκες – θύματα που έχουν υποστεί βία σωματική, λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον είτε στον επαγγελματικό τους χώρο από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Επί της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, δήλωσε:
«Ο Ασπρόπυργος, ως μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, δεν θα δεχτεί καμία παραβίαση των ηθών και του νόμου σε θέματα ευημερίας των γυναικών και των παιδιών. Γι’ αυτό προλαμβάνει σε όλα τα επίπεδα, ερχόμενος σε άμεση επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλους τους αντίστοιχους θεσμικούς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Όποιος δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις σύγχρονες γενικές αρχές της κοινωνίας μας, απλά δεν μπορεί να ζει εντός της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκλεκτούς ομιλητές μας, που στήριξαν δυναμικά και αυτή την  προσπάθεια μας και συσπειρώθηκαν μαζί μας στην προσπάθεια να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού, κ. Μπουραντάς Επαμεινώνδας, η Προέδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, ο Προέδρος της ΚΕΔΑ. κ. Παπαδόπουλος Αναστάσιος ,ο Προέδρος του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Κατσαρός Ιωάννης, ο Προέδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αβραάμ Κωνσταντινίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Ηλίας Ιωάννης, Μυλωνάς Αλέξανδρος, Μουζάκας Ευάγγελος, ο Πολιτευτής της ΝΔ Δυτικής Αττικής, κ. Ανδρέας Τσώκος, οι Πολιτευτές της «Ελληνική Λύση», κ. Πέτρος Λυκόπουλος και ο κ. Ελευθεριάδης Παντελής και ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ & Προέδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου, κ. Αντώνης Κοναξής.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Προέδρος του Ελληνορουμανικού Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος & Ελένη», κ. Κοντουράρου Μαριάννα, η Γραμματέας του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά», κ. Άννα Παπαδοπούλου, το Διοικητικό Μέλος του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, κ. Ρούσα Γερογιάννη καθώς και ο Βοηθός Διοικησης, κ Σαμόλης Άγγελος και η Εκπρόσωπος των Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος, κ. Νικάκη Αριάδνη, τα Διοικητικά Μέλη του Αθλητικού Συλλόγου «Πυρρίχιος», κ. Παυλίδου Σοφία & κ. Τόδικου Ελένη, το Διοικητικό Μέλος του Συλλόγου «Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου», κ. Λιόση Βάνα, η Καλλιτέχνιδα και βραβευμένη Εικαστικός, κα Μπουρίτη Αιμιλία, εκπρόσωπος του Σκοπευτικού Ομίλου «Ελιτ»,κ. Χατζηνικολαΐδης Δημήτριος καθώς και πλήθος υπαλλήλων του Δήμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια