Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ενέργειες Θανάση Μπούρα για στελέχωση Περιφερειακού Ιατρείου Βιλίων


Αθήνα, 5.12.2022

 Μετά από πολύμηνες αλλεπάλληλες επαφές και πιέσεις του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Θανάση Μπούρα,προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, πρόκειται να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων για στελέχωση με γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου.

Ο Υπουργός κ. Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχεδίου «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», μιλώντας επί του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στις επίμονες εισηγήσεις του κ. Μπούρα για επαρκή στελέχωση με ιατρικό προσωπικό στο Περιφερειακό Ιατρείο Βιλίων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα, κ. Μπούρα: «Κύριε Πρόεδρε, έχετε κατεβάσει μια τροπολογία για τα Βίλια. Έχει αξιολογηθεί. Το αίτημά σας ευσταθεί, δηλαδή τα Βίλια πράγματι είναι ορεινά. Στο ερανιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει μαζί με κάποιες άλλες περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν τα Βίλια. Πλέον έχει αξιολογηθεί ότι πράγματι συντρέχουν οι προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν τεθεί ότι παρόλο που είναι στην Αττική, λόγω της φυσιογνωμίας, δικαιολογεί το άγονο, αλλά θα συμπεριληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο κ. Μπούρας ευχαρίστησε τον Υπουργό και για την κατανόηση όσον αφορά την τακτοποίηση του θέματος των Βιλίων, ενώ πρόσθεσε το γεγονός ότι κρίνοντας από τις μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής, καθώς κάθε χρόνο πολλές φορές τα Βίλια πιάνουν τρία μέτρα χιόνι και μένουν αποκλεισμένα με την Κάζα για πολλές μέρες. Είναι επιτακτική ανάγκη για τους μόνιμους κατοίκους να υπάρχει εκεί μόνιμος γιατρός.

Ο Υπουργός έχει ήδη στα χέρια του την προτεινόμενη τροπολογία του κ. Μπούρα και στο επόμενο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα, θα συμπεριληφθεί ως άρθρο.

Αθήνα, 15.12.2022

Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Στο άρθρο 65 του εν λόγω νομοσχεδίου με τίτλο «Υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου – Προσθήκη παρ. 1Α στο άρθρο 1 ν.δ. 67/1968» περιλαμβάνεται η τροπολογία που είχε καταθέσει από τις 09-05-2022 ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, σύμφωνα με την οποία το Περιφερειακό Ιατρείο Βιλίων που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας υπολογίζεται ως υπηρεσία υπαίθρου.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 65 αναφέρει «Στο άρθρο 1 του ν.δ. 67/1968 (Α’ 303), περί της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου, μετά από την παρ. 1, προστίθεται παρ. 1Α ως εξής: «1Α. Κατ’ εξαίρεση της παρ. 1, υπηρεσία υπαίθρου δύναται να πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Βιλίων που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας αρμοδιότητας της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας.».

Ο κ. Μπούρας ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, που μετά από αλλεπάλληλες επαφές, έμεινε πιστός στη δέσμευση του απέναντι στον Αντιπρόεδρο. Ο κ. Πλεύρης είχε δεσμευτεί και ενώπιον της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του ν. 4999/2022 ότι θα περιληφθεί η συγκεκριμένη τροπολογία στο κατατεθέν νομοσχέδιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια