Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών η εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Φυλής

 

Ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών και της βίας, με μια αξιόλογη εκδήλωση, έστειλε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φυλής, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ημέρα που έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

«Αυτή η μέρα δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα σκέψης και αποφάσεων», υπογράμμισε στην ομιλίας της, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Φυλής και Δημοτικός Σύμβουλος, Χρυσούλα Κουράση. «Η βία κατά των γυναικών, που δεν εκδηλώνεται μόνο με τα σωματικά τραύματα αλλά και με άλλες μορφές, είναι μία από τις πιο βάρβαρες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μία γυναίκα που κακοποιείται αισθάνεται μόνη, αμφισβητεί τον εαυτό της, πολλές φορές αισθάνεται ότι φταίει η ίδια και γι’ αυτό έχει την ανάγκη να σταθούμε δίπλα της», επισήμανε η Χρυσούλα Κουράση, υπογραμμίζοντας ότι για το σκοπό αυτό συστήθηκε το Νοέμβριο 2021 η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φυλής.

Όπως ανέφερε η Χρυσούλα Κουράση, στον έναν αυτό χρόνο λειτουργίας της, η Επιτροπή Ισότητας προχώρησε σε:
• Έκδοση ημερολογίου σε 5.000 αντίτυπα και διανομή του σε οικογένειες, όπου αναγράφονται μεταξύ άλλων και τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης για επικοινωνία κακοποιημένων γυναικών με αρμόδιους φορείς.
• Εκτύπωση και τοποθέτηση σε καταστήματα του Δήμου, αυτοκόλλητων με το σύνθημα «Σπάσε τη σιωπή σου. Είμαστε δίπλα σου, δεν είσαι μόνη».
• Οργάνωση θεατρικής παράστασης σε συνεργασία με το Σύλλογο ΝΑΜΑΣΤΕ και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής, που ανέβηκε στη Θεατρική Σκηνή Δήμου Φυλής στο Ζεφύρι, όπου παρουσιάστηκαν ιστορίες κακοποιημένων.


Η κα Κουράση αναφέρθηκε και στις δράσεις που προγραμματίζονται:

• Κάθε Παρασκευή, 15:00-17:00, στο κτίριο του Δήμου που στεγάζει τη Νομική Υπηρεσία, θα υπάρχει δικηγόρος στον οποίο θα μπορεί να απευθύνεται κάθε γυναίκα για δωρεάν νομικές συμβουλές στο θέμα της κακοποίησης, ενώ σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο θα παρέχεται και δωρεάν νομική υποστήριξη.
• Έκδοση τρίπτυχου όπου θα αναγράφονται τα δικαιώματα των γυναικών και συμβουλές για τον τρόπο αντίδρασης σε σχέση με την ενδοοικογενειακή και την έμφυλη βία, αλλά και για τις σεξιστικές συμπεριφορές και τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, καθώς και τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο.
• Η Επιτροπή Ισότητας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη.

«Θεωρούμε ότι η κακοποίηση πρέπει να πάψει πλέον να είναι ταμπού και ιδιωτική υπόθεση. Θέλουμε να είμαστε κοντά σε όλες αυτές τις γυναίκες ώστε να καταφέρουν να ξεφύγουν από τέτοιες νοσηρές καταστάσεις. Πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε τον κοινωνικό μας περίγυρο έτσι ώστε, κάποια στιγμή, να αλλάξουμε και τον κόσμο και να τον παραδώσουμε καλύτερο στα παιδιά μας», κατέληξε η Χρυσούλα Κουράση.


Την ανάγκη να αλλάξει στην Ελλάδα το σύστημα εκπαίδευσης προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση της κοινωνίας για να περιοριστούν τα φαινόμενα αυτά, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών, των αυριανών ενηλίκων, και τις επιπτώσεις που συνεπάγονται από τη μορφή της εκπαίδευσης που λαμβάνουν, ο Χρήστος Παππούς κατέληξε: «Εύχομαι ν αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα προς το καλύτερο, να μην υπάρχει αυτή η πίεση και καταπίεση των παιδιών και πιστεύω ότι τα παιδιά θα βρουν σίγουρα το δρόμο τους, θα γίνουν καλύτεροι γονείς και θα αναθρέψουν καλύτερα παιδιά».

Η αυλαία έπεσε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στις κυρίες Νίκη Ρουμπάνη, Σοφία Μουτίδου και Ρούλα Λεβαντή, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Φυλής, και την προσφορά τριαντάφυλλων στα παιδιά της χορωδίας και τους παρευρισκόμενους.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια