Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας υποδέχθηκε στη Βουλή ο Θανάσης Μπούρας

 


Αθήνα, 2.6.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, τη Διευθύντρια, κα Ψωμά Ρωξάνη, καθώς και άλλους εκπαιδευτικούς-συνοδούς.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν, αρχικά, στην Έκθεση για την επανάσταση του 1821 «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά» θαυμάζοντας τα μοναδικά κινητά τεκμήρια (εφημερίδες, χειρόγραφα, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής) τόσο στο Περιστύλιο όσο και στην Αίθουσα Τροπαίων και Υπασπιστών (πλέον Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου).
Οι μαθητές επισκέφθηκαν, επίσης, την Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και παρακολούθησαν από τα θεωρεία ένα σύντομο μέρος της συνεδρίασης. Εν συνεχεία, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να λύσουν τις απορίες του.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την απονομή των επαίνων στους μαθητές της Ε’ τάξης για τη διάκριση που έλαβαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό, «ΚΥΠΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, οι τότε μαθητές της Δ’ τάξης και πλέον Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας απέσπασαν το 1ο βραβείο με το πρότζεκτ «Ψάχνοντας τ’ αχνάρια του πολιτισμού της Ελευσίνας».
Ο κ. Μπούρας συνεχάρη τους μαθητές για τη φιλομάθεια που επιδεικνύουν και τους δασκάλους για όλη την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε τα παιδιά να μας κάνουν υπερήφανους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια