Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Δεν βρήκαμε τον κλέφτη, βρήκαμε, όμως τον γλύπτη. Η σφαίρα, που ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκκος την ονόμασε «η μοναχική πορεία του κόσμου», είναι το σύμβολο του δήμου μας, το αποτύπωμά της, είναι ένα από αυτά που δίνουν ταυτότητα και οντότητα στην πόλη μας. Η Αγία Βαρβάρα κάποτε ήταν η «απότμηση» του Αιγάλεω και αν και το 1964 έγινε Δήμος, συνέχισε να είναι η Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω. Γι΄ αυτό έπρεπε η πόλη μας να αποκτήσει προσωπικότητα. Κάναμε τα δικά μας σύμβολα, δημιουργήσαμε τη σημαία μας, κάναμε σήμα, δώσαμε σήμα στον πολιτισμό με πολλά μνημεία, πήραμε πρωτιές, με το ΠΑΝΘΕΟΝ, τη Δραματική Σχολή, τη Νίκη του 2ου Λυκείου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τους Ολυμπιονίκες μας, και τώρα με την ψηφιακή πύλη, την πράσινη πιλοτική γειτονιά, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όχι μόνο για να υπερκεράσουμε όσα μας δυσφημούν αλλά κυρίως να δείξουμε ότι μπορούμε να δημιουργούμε, ότι η Αγία Βαρβάρα έχει αυτονομία, έχει οντότητα, παράγοντας θέματα στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις δομές, μπορεί να γίνει και πάλι πρώτη και να είναι πάντα πρώτη.»
Αναφερόμενος στο γλυπτό και τους συμβολισμούς του είπε: «Η σφαίρα αναπαριστά την ιστορία του κόσμου και τις ανοιχτές πληγές της ανθρωπότητας δίνοντας ένα φιλειρηνικό συμβολισμό, απερίγραπτης αξίας και σημασίας, με διδάγματα για όσους κρατάνε τα κλειδιά της επιβίωσης του ανθρώπινου γένους, τους ισχυρούς.»
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το τμήμα κιθαριστών και το Μεταπτυχιακό τμήμα όπερας του Δημοτικού μας Ωδείου οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό με την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και την υψηλή τους απόδοση.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του Δήμου μας και τους Συλλόγους Ηπειρωτών «Απειρωτάν» και Ποντίων « O Φάρος».
Η βραδιά έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να χορεύουν στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής μαζί με τους χορευτές των παραδοσιακών τμημάτων.
0 Σχόλια