Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Το Περιστέρι αποκτά ένα οραματικό έργο πολιτισμού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ Υπεγράφη σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής   Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη  για την κατασκευή του νέου σύγχρονου  Πολιτιστικού Πολυχώρου

 

Γ. Πατούλης: «Οι πολίτες του Περιστερίου θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα εμβληματικό έργο αντάξιο της πόλης και του άξιου δημάρχου της Α. Παχατουρίδη»

 

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός νέου σύγχρονου  Πολιτιστικού Πολυχώρου πραγματοποιήθηκε σήμερα με την υπογραφή της σχετικής  Προγραμματικής Σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη.

Το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας, θα χρηματοδοτηθεί  από την Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης,  και από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, θα μπορούν να ξεκινούν άμεσα τα έργα κατασκευής.

Παρόντες στην υπογραφή της Σύμβασης ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Π. Λύκος, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μ. Μίσκα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη. 

Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης επισημαίνοντας ότι «είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Περιστερίου και συνολικά τη Δυτική Αττική καθώς θα αποκτήσει το δικό της Μέγαρο Πολιτισμού». Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παχατουρίδη, τόνισε ότι  «Οι πολίτες του Περιστερίου θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα εμβληματικό έργο αντάξιο της πόλης και του άξιου δημάρχου της Α. Παχατουρίδη».Αναλυτικότερα δήλωσαν:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

«Χαίρομαι που σήμερα εδώ στα γραφεία της Περιφέρειας μαζί με έναν από τους πιο σημαντικούς Δημάρχους της Αττικής μας και φίλο τον Ανδρέα Παχατουρίδη υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη και την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου, ο οποίος θα είναι από τους σημαντικότερους, όχι μόνο στο Περιστέρι αλλά σε όλη την Αττική.  Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πολιτισμού, ένα όραμα ετών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα, μετά από συστηματική δουλειά που έγινε από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτήσει την υλοποίησή του με 14 εκ. ευρώ. Στο χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με τα πλέον σύγχρονα μέσα, προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι άρτιο και αντάξιο των πολιτών του Περιστερίου. Ως Περιφέρεια Αττικής με ιδιαίτερη χαρά επενδύουμε στη δημιουργία αυτού του έργου, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και με άλλα σημαντικά έργα υποδομών στην περαιτέρω ανάπτυξη του Περιστερίου, ενός δήμου ο οποίος με την ουσιαστική και πολύτιμη συμβολή του Ανδρέα Παχατουρίδη έχει αλλάξει ριζικά όψη και έχει εξελιχθεί σε μία πόλη στην οποία χαίρονται να ζουν οι κάτοικοί της».

Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την πόλη του Περιστερίου. Υπογράψαμε μαζί με τον φίλο, Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή ενός πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου στο Δήμο μας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο θέατρο, χώρους υποστηρικτικούς του θεάτρου και δύο υπόγεια πάρκινγκ. Θα είναι ένα, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, Μέγαρο Πολιτισμού για τη Δυτική Αττική. Σας ευχαριστώ πολύ».                                                      Ο Πολιτιστικός Πολυχώρος 

 Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου για τον Δήμο Περιστερίου στο χώρο του παλιού βιοτεχνικού χώρου με την ιστορική ονομασία «Ξυλοτεχνία». Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου χώρου, σύμφωνα και με την Προγραμματική Σύμβαση θα  είναι:

δημιουργία ενός χώρου που δεν θα λειτουργεί μόνο ως θέατρο αλλά θα είναι ταυτόχρονα και χώρος κοινωνικής συνάθροισης

-Η διατήρηση της μνήμης του παλαιού θεάτρου που στέγασε με πρωτοβουλία των ιδίων δημοτών τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους ανησυχίες

-Η εξασφάλιση των βασικών αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του.

Στο έργο προβλέπονται η κατεδάφιση του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου και η κατασκευή νέου σύγχρονου θεάτρου στην ίδια θέση. Προβλέπονται επίσης θέσεις παρκινγκ, αποθηκευτικοί χώροι, εκδοτήριο εισιτηρίων, πλατεία, σκηνή, καμαρίνια ηθοποιών, γραφειακοί χώροι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και λοιποί χώροι υποστήριξης.τέρι αποκτά ένα οραματικό έργο πολιτισμού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΤο Περιστέρι αποκτά ένα οραματικό έργο πολιτισμού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώττικής συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια