Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Παράδοση Ειδικής Παιδικής Χαράς ΑμεΑ από τα ΕΛ.ΠΕ. προς τον Δήμο Ασπροπύργου

 Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, ο Όμιλος  «Ελληνικά Πετρέλαια» παρέδωσε  στον Δήμο Ασπροπύργου μία παιδική χαρά επί της οδού 28η Οκτωβρίου, με πλήρεις προδιαγραφές ΑμεΑ και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛ.ΠΕ., κ. Ιωάννης Παπαθανασίου εγκαινίασαν την Παιδική Χαρά μαζί με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ελευσίνας και τους παρέδωσαν μια συμβολική πλακέτα με το κλειδί της Παιδικής Χαράς. Τα παιδιά τους χάρισαν με τη σειρά τους,  ζωγραφιές που απεικόνιζαν χαρούμενα πρόσωπα να παίζουν στην Παιδική Χαρά, θέλοντας να εκφράσουν έτσι την ευγνωμοσύνη τους για το «δώρο» που τους προσέφεραν.  

Οι χώροι και τα παιχνίδια είναι φιλικά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενσωματώνοντας συμβολικά την προοδευτική τάση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, με γνώμονα τον σεβασμό, την αποδοχή, και την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών. Βασικός στόχος, της παιδικής χαράς είναι η δημιουργία ασφαλούς χώρου για δημιουργικό και βιωματικό παιχνίδι, με έμφαση στην πλήρη προσβασιμότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η παιδική χαρά είναι  κατασκευασμένη σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις, όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφάλειας των οργάνων, του εξοπλισμού και της εγκατάστασης της.

Παρόντες στα εγκαίνια  ήταν ο κ. Γεώργιος Δημόγιωργας, Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων ΕΛ.ΠΕ., η κ. Γεωργία Λασανιάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης ΕΛ.ΠΕ., η κ. Γεωργία Δημητρόπουλου, Επικεφαλής Σχέσεων ΕΛ.ΠΕ. με Τοπικές Κοινωνίες & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Νοτίου Ελλάδος, η εκπρόσωπος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, Υποδιευθύντρια κ. Ευαγγέλια Καλογεροπάνου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργος Καπελλάκης καθώς και ο Αθλητής Κολύμβησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιάννης Κωστάκης.  Ακόμη, παρόντες ήταν η κ. Σοφία Μαυρίδη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, ο κ. Μιχαήλ Ψωμιάδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, ο κ. Παντελής Σαββίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Α. και ο κ. Ιωάννης Νέζης Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ποιότητας,  και Αποδοτικότητας, και Αγροτικής Πολιτικής.

 

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου με εμφανή συγκίνησή  δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. για την άμεση ανταπόκριση τους σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εταιρικής ευθύνης που αφορούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. Με το νέο αυτό έργο «κόσμημα» μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για περισσότερη συμπεριληπτικότητα των παιδιών με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και στην ψυχαγωγία, με αστικό σχεδιασμό προσανατολισμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες.  Υποσχεθήκαμε μια πόλη πιο προσβάσιμη σε όλους και με κάθε τρόπο, πόσο μάλλον αυτόν της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το πραγματοποιούμε.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ., κ. Ιωάννης Παπαθανασίου, δήλωσε: «Ο Όμιλος ΕΛΠΕ δηλώνει συνεχώς παρών όπου απαιτείται, με δράσεις που συμβάλουν στη διαρκή βελτίωση των συνθηκών στις τοπικές κοινωνίες. Η παράδοση σύγχρονων, άρτιων και πλήρως προσβάσιμων παιδικών χαρών σε τρεις γειτονικούς με τις εγκαταστάσεις μας Δήμους, είναι μία από την πληθώρα των δράσεων του Ομίλου που αποδεικνύουν στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ενδιαφερόμαστε για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στις περιοχές όπου βρίσκεται η καρδιά των δραστηριοτήτων μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ικανοποίησή μας είναι διπλή, επειδή η προσφορά μας απευθύνεται στα πιο πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια