Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι “Υπερφωτισμένοι” Άνω Λιοσίων με την βραβευμένη κωμωδία «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι» στον Δήμο Φυλής

 


Στο “Βορεινό” της Ζωφριάς την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου οι “Υπερφωτισμένοι” Άνω Λιοσίων με την βραβευμένη κωμωδία «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι» – Είσοδος Ελεύθερη

Στη σκηνή του αμφιθεάτρου “Βορεινό” στη Ζωφριά, ανεβαίνουν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου οι “Υπερφωτισμένοι” με την βραβευμένη κωμωδία του Γιάννη Γαλανόπουλου «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι».
Μετά από πολλές παραστάσεις σε διάφορους δήμους επιτέλους η παράσταση που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις θα ανέβει για πρώτη φορά στα Άνω Λιόσια, την «έδρα» της Ομάδας Θεάτρου Άνω Λιοσίων Υπερφωτισμένοι.

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Γαλανόπουλος μας καλεί στην «επιστροφή στο σπίτι» αναφέροντας τα εξής:

«Ε π ι τ έ λ ο υ ς ! Η παράσταση Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι θα παιχτεί στην πόλη μας! Στα Άνω Λιόσια, στο Ανοιχτό Θέατρο Βορεινό της Ζωφριάς, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και κατάλληλη για όλους!
Μετά τις παραστάσεις μας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα 3 Πανελλήνια Βραβεία και τους 4 Πανελλήνιους Επαίνους, η κωμωδία μας επιστρέφει στο σπίτι της!
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την υποστήριξη καθώς και όλους όσοι μας βοηθούν εδώ και 3 χρόνια που ως Υπερφωτισμένοι - Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων δημιουργούμε επί σκηνής!
Σας περιμένουμε!!!
Υ.Γ. Ακόμη κι αν το έχετε ξαναδεί σε άλλη πόλη, 1ον στην πόλη μας θα είναι πιο ωραία, και 2ον έχουμε νέα διανομή σε 5 ρόλους, οπότε αξίζει να έρθετε και πάλι και να γελάσετε!»

Κριτική της παράστασης στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Μονεμβασίας:
Ένα έργο εμπνευσμένο από τις ανατροπές που μπορεί να φέρει στη ζωή μας ένα απλό τυχαίο γεγονός, και με προφανή στόχο να προκαλέσει το γέλιο ψυχαγωγώντας όλο το ηλικιακό και πολιτιστικό φάσμα, η "Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι" του Γιάννη Γαλανόπουλου παρουσιάστηκε την Κυριακή 22 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο του Λυκείου Μολάων από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων "Υπερφωτισμένοι".
Μια κλασική αστική κωμωδία οικογενειακού τύπου, με συνεκτικό ερώτημα το κατά πόσον ένα φυσικό φαινόμενο όπως ο σεισμός μπορεί να γίνει αιτία ή αφορμή για να "ανακατευτεί" η πάγια αίσθηση των πραγμάτων στην καθημερινότητα των ανθρώπων και να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα, φόβοι και απωθημένα.
Χωρίς βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς και επικλήσεις σε βαριά νοήματα και μεγάλες ιδέες, χωρίς αγκωνάρια να πέφτουν και να κλείνουν δρόμους, παρά μόνο με χαλίκια μνήμης που φεύγουν κι έρχονται για να αλλάξουν το κοινωνικό τοπίο των σχέσεων, η μετασεισμική ακολουθία ξαναμοιράζει την τράπουλα στην παράσταση των "Υπερφωτισμένων" και ανατρέπει την καθημερινή ζωή των ηρώων προς το καλύτερο. Ένα σύγχρονο έργο τοποθετημένο στην τρέχουσα ελληνική πραγματικότητα που μέσα από αυτό οι θεατές εμπλουτίζουν τη συνείδησή τους με ποικίλα ερεθίσματα από τη σημερινή κοινωνική ζωή και βρίσκουν γνώριμα κομμάτια του εαυτού τους. Ανεργία και υποστήριξη από την παραδοσιακά δεμένη ελληνική οικογένεια, μια επιχείρηση θανάτου που ευδοκιμεί χάρη στο κέφι ζωής του νεαρού και καινοτόμου υπαλλήλου της, χαρακτήρες εμπνευσμένοι από γνώριμες λαϊκές φιγούρες, ένας έρωτας που δεν λησμονήθηκε μέσα στον χρόνο αλλά που η ολοκλήρωσή του προσκρούει σε οικογενειακές διαμάχες και προσωπικές αντιθέσεις, μια γιαγιά με άνοια που ξανανιώνει από τη δύναμη του έρωτα, μια κοπέλα που ονειρεύεται να κάνει καριέρα στον χώρο του τραγουδιού, μια θεία από την Αμερική κι ένας έρωτας με αίσιο τέλος παρά τα εμπόδια, όλα αυτά μέσα από το δοκιμασμένο πρίσμα μιας κωμωδίας αποτυπωμένης με ατάκες που θυμίζουν παλιό ελληνικό κινηματογράφο αλλά μέσα από μία σύγχρονη προοπτική. Οι αλλεπάλληλες αστείες ατάκες και η παράλληλη δράση βοήθησαν την παράσταση να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού και να δημιουργηθεί τελικά μία εύθυμη και απολαυστική βραδιά.
Έλενα Κομηνέα, φοιτήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
Μέχρι στιγμής η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Περιστέρι, ανέβηκε στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας, στο Πάρκο Τρίτση, στο Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών, στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα (πρώτο Βραβείο Σκηνικών και Κοστουμιών καθώς και δύο Επαίνους Ερμηνείας για την Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου και τον Κωνσταντίνο Κοσμά), και στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου για τον Δημήτρη Μαρτάκο, Υποψηφιότητα Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Γιάννη Γαλανόπουλο, Έπαινος Πρωτότυπου Κειμένου για τον Γιάννη Γαλανόπουλο).
Είναι μια κωμωδία για όλη την οικογένεια που με αυτήν ο Γιάννης Γαλανόπουλος κατέκτησε και Έπαινο Συγγραφής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Ιδρύματος, μετά την πρώτη βράβευση για το έργο «Φίδι στον κόρφο μου» που ακόμη δεν έχει ανέβει στη σκηνή.
Η νέα διανομή έχει φρεσκάρει το έργο! Η βασική ομάδα που αποτελείται από την Σοφία Γκαραβέλα, την Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, τον Δημήτρη Μαρτάκο, τον Σπύρο Μαυρή, τη Νίκη Πλαβούκου, την Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου και την Ελευθερία Τριανταφύλλου παραμένει. Φέτος, θα απολαύσουμε στο ρόλο της Φρόσως την Χρυσάνθη Δήμου, τον Μιχάλη Οικονομάκο στο ρόλο του γιατρού, τη Λιάννα Βασιλάρα στο ρόλο της Νάντιας και τον συγγραφέα και σκηνοθέτη του έργου Γιάννη Γαλανόπουλο στο ρόλο του Λάζαρου Κόλλυβα! Σταθερή αξία η συμμετοχή μέσω ήχου της μοναδικής Ελένης Γερασιμίδου!
Το κοινό της Αθήνας θα ξανά… ταρακουνηθεί στους ρυθμούς της «Μετασεισμικής Ακολουθίας» και θα μάθει «πώς την κάνουν τελικά οι κινέζοι»! Η υπόθεση του έργου Η Τασία Μουστρούφα (Σοφία Γκαραβέλα) είναι εφοριακός. Εξαιτίας ενός πολύ μεγάλου σεισμού φιλοξενεί και συντηρεί στο σπίτι της τα δυο αδέλφια της: την Αλέκα (Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου), που είναι άνεργη τραγουδίστρια και τον Μηνά (Δημήτρης Μαρτάκος), που είναι …άεργος κηπουρός. Ο Τόλης Μοσχόπουλος (Σπύρος Μαυρής) είναι λαϊκός τραγουδιστής αλλά και πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών γραφείων τελετών και χάρη στον πολύ ικανό βοηθό του, τον Λάζαρο (Γιάννης Γαλανόπουλος), έχει το πιο φημισμένο γραφείο τελετών στην Αθήνα! Το γραφείο «Ασυνόδευτος» παλιά ήταν το ψιλικατζίδικο των γονιών της Τασίας που πουλήθηκε πολύ φθηνά στον Τόλη και από τότε «το κοράκι» αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Μηνά! Όλα ξεκινούν όταν η Αλέκα βρίσκει δουλειά μετά από 10 χρόνια ανεργίας στα μπουζούκια «Ξημερώματα» όπου πρόκειται να τραγουδάει και ο Τόλης! Ο έρωτας της Τασίας ξαναφουντώνει, μιας και ο Τόλης ήταν η αξεπέραστη εφηβική της αγάπη! Οι δυο αδελφές αποφασίζουν να δράσουν πίσω από την πλάτη του Μηνά, η καθεμία για το δικό της σκοπό! Στο γραφείο τελετών, εν τω μεταξύ, ο Λάζαρος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να φέρει στην Ελλάδα από την Κίνα το επικήδειο …στριπτίζ! Θα έχουν την τύχη με το μέρος τους; Μια ιστορία αγάπης στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με πολλές μπερδεμένες κωμικές καταστάσεις που στο φινάλε ξεμπερδεύονται ανατρεπτικά!
Το ραντεβού μας λοιπόν είναι στο Θέατρο Βορεινό, στην Ζωφριά Άνω Λιοσίων την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 με είσοδο Δωρεάν.
Πάντα με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια