Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αξιοποιώντας (και) το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - Δήλωση Δημάρχου Χρήστου Στάθη για τα δύο χρόνια της Δημοτικής Αρχής

 


Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της θητείας και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που αρχίσαμε την προσπάθεια αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού του Δήμου μας. Η συγκεκριμένη διαδρομή έγινε ακόμη πιο δύσβατη από τις συγκυρίες της δύσκολης περιόδου λόγω Covid-19, που βιώνει ο πλανήτης από την αρχή του 2020.

Στο Δήμο μας βιώσαμε ακόμη τη σφοδρότητα των φυσικών φαινομένων αλλά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε σε προτεραιότητα την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων μας για να προστατεύσουμε τη γενιά των παιδιών μας, τις γενιές που έρχονται.

Οι αρνητικές συγκυρίες που απαιτούν την προσαρμογή μας σε αυτές, δε γίνονται βέβαια αφορμή απώλειας του στόχου. Εν αντιθέσει και παρά τις δυσχέρειες που πολλάκις έχω επισημάνει ότι προκύπτουν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, συνεχίζουμε με μεθοδικότητα την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας στον τόπο μας και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τις πόλεις και τους οικισμούς μας.

Μια προσπάθεια που αντικατοπτρίζεται στην παρουσία του Δήμου μας και στις δεκατρείς προτάσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», αξιοποιώντας ήδη τις δυνατότητες των προγραμμάτων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»,  «Πράσινο Ταμείο», «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» συνολικού προϋπολογισμού 39.630.803 ευρώ. Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αποφύγουμε την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

Συνεχίζουμε μαζί να θέλουμε ένα Δήμο καλύτερο. Συνεχίζουμε μαζί την προσπάθεια για να το πετύχουμε"

Η πορεία βελτίωσης κι εκσυγχρονισμού του Δήμου εξελίσσεται με διαρκή και μεθοδικό σχεδιασμό, ο οποίος έχει στόχο την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών, την προστασία της υπαίθρου και της ποιότητας της ζωής στην καθημερινότητα.

Αποτέλεσμα αυτής της καθημερινής προσπάθειας ήταν η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία ανταποκρίθηκε ο Δήμος μας στις προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα που υπέβαλαν προτάσεις και στις δεκατρείς προσκλήσεις του προγράμματος.

Με ίδια μέσα ο Δήμος προέβη στην κατάρτιση και κατάθεση των αντίστοιχων μελετών για συνολικά είκοσι τρία (23) υποέργα, επιχειρώντας να εξαντλήσει τις δυνατότητες που προκύπτουν για το επιχειρησιακό του πρόγραμμα μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου χρηματοδότησης.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΡΓΟ – ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΤ01: Υποδομές ύδρευσης

Υποέργο 1: Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυόματου ελέγχου καταναλώσεων του Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου

Υποέργο 2: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης – Προμήθεια & εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων στα Βίλια & στο Πόρτο Γερμενό

ΑΤ02: Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων

Υποέργο 1: Δίκτυο αποχέτευσης οικισμού Αλεποχωρίου

Υποέργο 2: Εγκατάσταση ΕΕΛ οικισμού Αλεποχωρίου

ΑΤ03: Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων

Υποέργο 1: Προμήθεια κι εγκατάσταση εξοπλισμού ενεργειακής αναβάθμισης και βελτιστοποίησης λειτουργίας υποδομών ύδρευσης του Δήμου

Υποέργο 2: Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 999Kw για βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας με χρήση (Α.Π.Ε.) του Δήμου

ΑΤ04: Χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, γωνίες ανακύκλωσης και σταθμοί μεταμόρφωσης απορριμμάτων

Υποέργο 1: Προμήθεια κι εγκατάσταση υπέργειων και υπόγειων συστημάτων αποθήκευσης και λοιπού εξοπλισμού για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης στο Δήμο

Υποέργο 2: Προμήθεια κι εγκατάσταση πολυκέντρων ανακύκλωσης για διαλογή στην πηγή και παροχή οικονομικού εργαλείου προς τους δημότες του Δήμου

ΑΤ05: Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική οδοποιία

Αγροτική οδοποιία Δήμου

ΑΤ06: Αστική αναζωογόνηση

Κατασκευή νέου εργοταξίου Δήμου

Δράσεις προβολής & Επικοινωνίας

ΑΤ07: Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων

Κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού Βιλίων

ΑΤ08: Ψηφιακή Σύγκλιση

Υποέργο 1: Εξειδικευμένες δράσεις – Ενέργειες του Δήμου για φυσικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας

Υποέργο 2: Παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης στις Υπηρεσίες του Δήμου

Υποέργο 3: Δράσεις ψηφιακής απομακρυσμένης επικοινωνίας, εκπαίδευσης και λειτουργίας

Υποέργο 4: «Ευφυείς» εφαρμογές στο Δήμο

Υποέργο 5: Δημοσιότητα κι ευαισθητοποίηση

ΑΤ09: Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος

Υποέργο 1: Μελέτη για τη διαμόρφωση υπαίθριου θεάτρου & αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή «Ρίζα Μπλέτα»

ΑΤ10: Συντήρηση δημοτικών ανοικτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ

Υποέργο 1: Διαμόρφωση ανοικτών αθλητικών χώρων στο Δήμο

Υποέργο 2: Συντήρηση – επισκευές στο συγκρότημα του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ερυθρών

Υποέργο 3: Συντήρης – Επισκευές στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Βιλίων

Υποέργο 4: Προμήθεια και τοποθέτηση δύο ραμπών προσπέλασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα 

ΑΤ11: Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών

Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

ΑΤ12: Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους

Προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Δήμο

ΑΤ14: «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021»

 

 

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης ενισχύει τη στρατηγική της αναπτυξιακής προοπτικής του έχοντας ήδη αξιοποιήσει το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ενώ παράλληλα πράττει το ίδιο με το «Πράσινο Ταμείο», το «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και κάθε άλλο εργαλείο χρηματοδότησης, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά.

 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια