Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αντιμέτωπα ξανά με τον πύρινο εφιάλτη τα Βίλια. «Έργο εμπρηστών» δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης


 Αντιμέτωπος ξανά με τον πύρινο εφιάλτη βρίσκεται ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης και η Δ.Ε. Βιλλίων.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης εμφανίστηκε ξανά ανήσυχος ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ανέφερε:

«Αυτό είναι καθαρά έργο εμπρηστών. Έχουν βαλθεί να κάψουν το ωραιότερο χωριό της Αττικής, τα Βίλια».

H σημερινή πυρκαγιά (23/8) εκδηλώθηκε σε νέα περιοχή που δεν είχε επηρεαστεί από την προηγούμενη, περίπου οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά των Βιλίων στην περιοχή της Κάζας.

Οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν από την πρώτη στιγμή εξαιρετικά δύσκολη την αντιμετώπιση της και η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή εκκένωσης των Βιλίων και του οικισμού Προφήτης Ηλίας.

Συμφωνά με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στην περιοχή επιχειρούν:

67 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο (2) Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και οκτώ (8) Α/Φ μαζί με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η Ελληνική Αστυνομία, δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια