Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Νέα εστία φωτιάς στην Κερατέα μετά από ρίψη φωτοβολίδων!

 


Συναγερμός στο Πυροσβεστικό Σώμα σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Αυγούστου καθώς προκλήθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2 τα ξημερώματα στο Δασκαλιό Κερατέας καίγοντας χαμηλή βλάστηση, αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκε γρήγορα με τη συνδρομή κατοίκων και πυροσβεστικών μέσων. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για παν ενδεχόμενο.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ έκανε λόγο για εμπρησμό από φωτοβολίδες που εκτοξεύτηκαν από άγνωστους προς την πλαγιά. «Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 02.05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει», είπε ο δήμαρχος Κερατέας, προσθέτοντας πως αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια