Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2021


Στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021, την Τρίτη 13 Ιουλίου, παρουσία διαπιστευμένων δημοσιογράφων, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Μεταξύ των ομιλητών ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κος Αργύρης Οικονόμου, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, κα Ζωή Στραϊτούρη, ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελευσίνας 2023 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, κος Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο καλλιτέχνης της φετινής εικαστικής εγκατάστασης, κος Ανδρέας Λόλης.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια ξεκινά από τον Αρχαιολογικό Χώρο στις 22 Αυγούστου και ολοκληρώνεται με τον Ημιμαραθώνιο Αγώνα "Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού" στις 26 Σεπτεμβρίου.

Περιλαμβάνει επτά μουσικές παραστάσεις με καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με τη Γεωργία Νταγάκη, ο Μπάμπης Τζανιδάκης και ο Γιώργος Αβραμίδης.

Στις θεατρικές παραστάσεις συγκαταλέγονται οκτώ προτάσεις όπως οι «Ορέστης», «Φοίνισσες», «Ιππείς», «Αντιγόνη», «Βάκχες», «Φιλική Εταιρεία», «Όρνιθες» και η παιδική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου», ενώ θα πραγματοποιηθούν και κινηματογραφικές προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο, μεταξύ των οποίων η Περσεφόνη, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες, η Άλυτη και η Winona, ενώ μία βραδιά είναι αφιερωμένη στην προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Ελευσίνας, κου Αργύρη Οικονόμου:

Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητοί δημοσιογράφοι,

Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, που για ακόμη μία χρονιά, σταθερά, δηλώνετε το «παρών» στη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Ενός θεσμού, που το κύρος και η ιστορία του μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων των τεχνών και του πολιτισμού, κάτι που τιμά ιδιαίτερα την πόλη μας, την Ελευσίνα αλλά και τους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξέλιξη και την άρτια διοργάνωσή του.

Την περασμένη χρονιά, αν και καθ’ όλα έτοιμοι για την έναρξη του Φεστιβάλ, οδηγηθήκαμε σε μία δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση για την ακύρωση της διοργάνωσης, δεδομένων των συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Φέτος, το Φεστιβάλ Αισχύλεια, όχι μόνο επιστρέφει δυναμικά αλλά συνεργάζεται στενά και με την Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης και είναι δεδομένο πως αυτή η σύμπραξη θα αποζημιώσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Οδεύοντας προς τη χρονιά υλοποίησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2023, η Δημοτική μας Αρχή με σταθερά και σημαντικά βήματα, κυρίως στο κομμάτι των υποδομών, στοχεύει στην αξιοποίηση όλων όσων η διοργάνωση κληροδοτήσει στην πόλη. Η παρακαταθήκη, το μεγάλο και τελικό απόσταγμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, είναι εκείνο που μας οδηγεί στον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας. Έτσι, είμαστε επικεντρωμένοι σε χώρους όπως το ΙΡΙΣ και η Ελαιουργική, που μεταγενέστερα θα λειτουργήσουν ως χώροι πολιτισμού και αναβάθμισης ιστορικών θεσμών, όπως το Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Γιατί για εμάς, το Φεστιβάλ δεν αποτελεί απλά ένα σύμπλεγμα εκδηλώσεων αλλά τον κορυφαίο θεσμό της πόλης, ο οποίος υλοποιείται με συνέπεια και μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 47 χρόνια.

Φέτος, θα έχουμε τη χαρά και ιδιαίτερη τιμή, μετά από την πρωτοβουλία και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, να επισκεφθούν την πόλη μας οι 27 Πρέσβεις Ευρωπαϊκών Χωρών, καταδεικνύοντας τη βούληση του Υπουργείου Εξωτερικών, να στηρίξει την προσπάθεια μας για την ολοένα και μεγαλύτερη εξωστρέφεια του Δήμου και του brand που λέγεται Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Μια σημαντική παρουσία που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο θεσμό των Αισχυλείων.

Κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια ανάδειξης της πόλης μέσω της τουριστικής της προβολής, γεγονός που χαίρει ιδιαίτερης αποδοχής από Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς, οι οποίοι υποστηρίζουν μέσω
χορηγιών τις δράσεις μας.

Και σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής για τη διαχρονική της στήριξη στον θεσμό, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού που γιαδεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στο πλευρό μας, μέσω της παραχώρησης της αιγίδας του και φυσικά, την ιδιωτική πρωτοβουλία που την προσπάθειά μας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που εμφανώς και αφανώς συνδράμουν τα μέγιστα στην υλοποίηση και διεξαγωγή της διοργάνωσης. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την Επιτροπή επιλογής του Προγράμματος του Φεστιβάλ Αισχύλεια, την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας κα Ζωή Στραϊτούρη, το Γραφείο Διοργάνωσης και το σύνολο του προσωπικού της Κ.Ε.Δ.Ε.

Γιατί χωρίς την αρωγή και αγαστή συνεργασία όλων αυτών, το Φεστιβάλ Αισχύλεια δεν θα μπορούσε να καθιερωθεί στη συνείδησή μας, ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας.

Κυρίες και κύριοι,

Ως Δήμαρχος Ελευσίνας σας προσκαλώ και φέτος να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας, που θα πραγματοποιηθούν στον εμβληματικό και ιστορικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου. Έναν χώρο που αντανακλά την εξέλιξη της πόλης και τον πολιτισμό των ανθρώπων της. Η Ελευσίνα εκτός από ιστορική είναι και μία διαχρονικά όμορφη πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια