Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πρωτιά για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

 




H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες, ένα πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πρώτο βραβείο κατέκτησαν με το σπαθί τους οι μαθητές της Δ΄Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας με το project «Ψάχνοντας τ΄αχνάρια του πολιτισμού της Ελευσίνας».

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν λόγω της πανδημίας, τα παιδιά κατάφεραν υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ψωμά Ρωξάνης να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και να πάρουν πρωτιά για την οποία τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 178 σχολικές μονάδες:

- 72 από την Κύπρο
- 106 από την Ελλάδα
- 98 από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
- 80 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Υποβλήθηκαν συνολικά 757 μαθητικές δημιουργίες:
- 27 διηγήματα
- 425 εικαστικά έργα (ζωγραφιές, αφίσες, σκίτσα, τρισδιάστατες κατασκευές)
- 36 εφημερίδες
- 31 παραμύθια
- 75 ταινίες (σποτ, μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης)
- 127 πρότζεκτ
- 14 ιστοσελίδες
- 22 μουσικές συνθέσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου σε ανάρτησή του στη σελίδα του δήλωσε για την επιτυχία των μικρών μαθητών και μαθητριών :

«Πως να μην τα καμαρώνεις!
Η Δ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας κέρδισε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες".
Ένα πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Προσκάλεσα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους στο Δημαρχείο και σύντομα θα τους ακούσω να μου εξηγούν ποια ήταν η έμπνευσή τους και τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια