Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 


Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμπίπτει φέτος με την τεράστια υγειονομική κρίση που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, γεγονός που, σύμφωνα με τα στοιχεία, αποτελεί αιτία όξυνσης του φαινομένου βίας και κακοποίησης κατά των γυναικών λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού στο σπίτι.

Συμπίπτει όμως και με τις καταιγιστικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για γυναίκες- θύματα σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας τους. Χώροι που από πηγή χαράς μετατράπηκαν για εκείνες σε πηγή φόβου.

Το πρωτόγνωρο κοινωνικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα καταδεικνύει πώς η προσπάθεια για ισότητα μεταξύ των φύλων πρέπει να αποτελεί μέσο διαρκούς επαναπροσδιορισμού και αλλαγής σε όλες τις κοινωνίες. Να βάζει φραγμό σε όλα εκείνα που βαθαίνουν το χάσμα στην εργασία, την οικονομία, την πολιτική, την καθημερινότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα τιμής για την πολυσήμαντη προσφορά της στους πολλαπλούς ρόλους που διαδραματίζει, δεν είναι μόνο μια ευκαιρία μνήμης και αναφοράς. Είναι κίνητρο για άρση των εμποδίων και μηδενική ανοχή στα εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος της. Είναι κίνητρο για να θυμόμαστε και κυρίως για να πράττουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια