Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μήνυμα του Δημάρχου για τον εορτασμό της "25ης Μαρτίου 1821"

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης, απευθύνει χαιρετισμό στους πολίτες και καταθέτει τις θερμότερες ευχές του στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.  

"Η αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα, διαχρονικά συγκλόνιζε!

Η 25η Μαρτίου 1821 δεν αποτέλεσε μόνο για το Έθνος μας, αλλά για όλο τον κόσμο, πηγή έμπνευσης.

Είναι ο Αγώνας που αγγίζει την καρδιά της Ελληνίδας και του Έλληνα, ενώ κάνει τους πολίτες όλου του κόσμου να υποκλίνονται στο μεγαλείο του ηρωικού πνεύματος.  

Οι δυσκολίες της εποχής λόγω της πανδημίας μας υποχρεώνουν να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας και να προσαρμοστούμε σε αυτά.

Καμία όμως δυσκολία δε θα καταφέρει να ρίξει στη λήθη εκείνες τις ιστορικές στιγμές.

Τις μεγαλειώδεις εκείνες θυσίες των προγόνων μας που σφυρηλάτησαν το πνεύμα ελευθερίας όχι μόνο για τους Έλληνες… για όλο τον κόσμο!

«Η χώρα των θεών, και των ηρώων η χώρα, φλέγεται από τη φωτιά ενός αγώνα ωραίου…» γράφει ο Αλεξάντρ Πούσκιν εξυμνώντας  την Επανάσταση του 1821

200 χρόνια Ελεύθερη Ελλάδα, 200 χρόνια ελεύθερης πορείας που οδήγησαν τη χώρα μας στο σήμερα...

Μεταφέροντας σε εμάς τους σύγχρονους Έλληνες την υποχρέωση να δώσουμε κι εμείς με πάθος το δικό μας αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον!

Είμαστε επιφορτισμένοι με την ευθύνη να δώσουμε σε αυτή την Επέτειο νόημα που θα ξεπερνά το στενό πλαίσιο του εορτασμού…

Νόημα οράματος μιας καλύτερης πατρίδας, νόημα ανανέωσης των δεσμών με το παρελθόν μας, αναστοχασμού κι επανεκτίμησης των αξιών της κοινωνίας μας.

Μπορεί λοιπόν και φέτος να μη μπορούμε να τιμήσουμε την εθνική μας εορτή με εκδηλώσεις ανάλογες της συμπλήρωσης δύο αιώνων από την ιστορική εκείνη ημέρα, όμως η συλλογική μνήμη στέκει αγέρωχη.

«Κλίνει το γόνυ» στη θυσία των Ηρώων ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού.

Εμείς σήμερα δε χρειάζεται να χύσουμε το αίμα μας για να προστατέψουμε την πατρίδα μας.

Να το εμποδίσουμε να χυθεί καλούμαστε, προστατεύοντας τους συνανθρώπους μας, τις οικογένειες μας, την πατρίδα μας από τον κορωνοϊό. 

Τη σημερινή ημέρα τιμούμε παράλληλα και τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το μήνυμα ελπίδας που εκπέμπει για ένα καλύτερο αύριο!

Καλή Λευτεριά…

Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821"!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια